У Португалії затримали підозрюваного у плануванні замаху на президента

Вівторок, 24 січня 2023, 17:09

Судова поліція Португалії затримала в Лісабоні чоловіка, якого підозрюють у планах вбити президента республіки.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія RTP.

Підозрюваний вимагав мільйон євро за невбивство президента Марсело Ребелу де Соузи. Особа, яку влада вважає небезпечною, має історію насильницьких злочинів і зараз підозрюється у плануванні нападу на президента.

Поліція повідомила про затримання "особи, яка підозрюється у скоєнні злочинів, пов'язаних з примусом при обтяжуючих обставинах, спробою вимагання та володінням забороненою зброєю".

Посилаючись на факти, датовані 26 жовтня, влада вказує, що мали місце "погрози вбивством і спроба вимагання" через лист на ім'я президента республіки, який також містив "боєприпаси до вогнепальної зброї".

"Ретельне розслідування, проведене Національним антитерористичним підрозділом, дозволило встановити особу ймовірного виконавця вищезгаданих злочинів, і в цей день за місцем його проживання був проведений обшук і вилучені різні докази" .

Телекомпанія CNN Portugal стверджує, що погрози на адресу Марселу Ребелу де Соузи з'явилися ще в жовтні, в листі, надісланому до Цивільного дому, в якому підозрюваний нібито вимагав виплатити один мільйон євро, щоб не вбивати главу держави - із зазначенням банківського рахунку, на який слід перерахувати гроші. В конверті також містилася куля.

Конверт з листом і куля були передані до контртерористичного відділу судової поліції і піддані експертизі в Науковій поліцейській лабораторії.

Марсело Ребелу де Соуза вже відреагував на інформацію про затримання підозрюваного. Він зазначив, що це не перший випадок погроз на його адресу. Найбільша інтенсивність погроз була в 2017 році, в розпал лісових пожеж, які забрали десятки життів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.