У Бундестазі не підтримали ідею поставки Україні винищувачів

Середа, 25 січня 2023, 12:38

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн скептично ставиться до вимог українського уряду поставити після танків Leopard сучасні винищувачі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

"Я не бачу цього у випадку з літаками, якщо говорити прямо", - сказала Штрак-Циммерманн.

Передача літаків пов'язана з абсолютно іншими викликами і ризиками, ніж поставка танків, пояснила вона.

"Якщо танк не обслуговується належним чином, він може стояти на місці. Якщо це літак, він може впасти. І отримати перевагу в повітрі навряд чи вдасться" – заявила вона.

Зауважимо, що Марі-Агнес Штрак-Циммерман з коаліційної Вільної демократичної партії  послідовно підтримувала передачу Україні танків, коли цьому опиралася Соціал-демократична партія канцлера Олафа Шольца.

Раніше колишній посол України в Німеччині, заступник глави МЗС Андрій Мельник закликав надати сучасні винищувачі для захисту від російської агресії.

У середині січня колишній головнокомандувач НАТО Джеймс Ставрідіс, колишній американський адмірал, також запропонував постачати бойові літаки на додаток до танків. При цьому він мав на увазі винищувачі МіГ-29 радянського виробництва з Польщі, які українці вміють експлуатувати і які можна було б поставити напряму. Потім їх можна було б підтримати винищувачами F-16 зі США.

Нагадаємо, після повідомлень ЗМІ про те, що Україна отримає танки Leopard 2 від Німеччини й M1 Abrams – від США глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що друзі України "взяли в роботу" постачання літаків F-16.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: