Угорщина вдруге поспіль прийматиме конференцію консерваторів, Орбан виголосить головну промову

Середа, 25 січня 2023, 23:48

Конференція консервативної політичної дії США (CPAC) оголосила, що другий рік поспіль організує свій захід в Європі – з’їзд представників правих американських та європейських рухів – в Угорщині, а її прем’єр Віктор Орбан виголосить головну промову.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AP.

Конференція CPAC у Європі, запланована на 4-5 травня 2022 року, відбудеться під гаслом "Разом ми сильні" та, за словами організаторів, "зосередиться на кошмарі лібералів – міжнародному об'єднанні національних сил".

Проведення заходу в Угорщині показує поглиблення зв’язків між американськими правими й урядом Орбана, який посідає прем’єрську посаду четвертий термін поспіль і за цей час узяв під контроль угорські ЗМІ та демократичні інститути.

Уряд Орбана відкриває аналітичний центр у Брюсселі з "альтернативним" поглядом на Європу

Угорський прем’єр викликає захоплення серед деяких американських правих за свою жорстку позицію щодо імміграції та ЛГБТ-спільноти, а також відмову від ліберального плюралізму.

У своїй промові на відкритті конференції CPAC у Будапешті минулого року Орбан назвав Угорщину "бастіоном консервативних християнських цінностей в Європі" і закликав американських консерваторів перемогти "домінування прогресивних лібералів у суспільному житті".

Також, як відомо, прем’єр Угорщини брав участь у конференції CPAC в американському Далласі в серпні 2022 року, де під оплески присутніх сказав, що "ми повинні повернути собі інститути у Вашингтоні та Брюсселі, ми повинні знайти друзів і союзників один в одному".

В останні роки Орбан також часто критикує Європейський Союз, зокрема через його звинувачення в порушенні прав людини й верховенства права Будапештом.

Читайте також: Союз Орбана та Трампа. Як два одіозних лідери об'єднуються для спільних дій після 2024 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.