В Естонії оголосили позапланові військові навчання

Четвер, 26 січня 2023, 16:14

Уряд Естонії в четвер оголосив про додаткові військові навчальні збори "Шип", на які будуть запрошені 830 членів Кайтселійту (Сил оборони), що входять до складу частин територіальної оборони.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Postimees.

Для участі в перевірочних зборах розпорядженням командувача Сил оборони викликаються 658 осіб особового складу підрозділів Західного округу територіальної оборони. Додатково викликаються 172 члени Кайтселійту, які також візьмуть участь у навчаннях у складі своїх підрозділів.

Для 622 естонських військовослужбовців навчання триватимуть із 26 до 29 січня включно, ще 36 бійців проходитимуть їх із 26 січня до 23 лютого включно в гнучкому форматі організації зборів.

Під час навчань на додачу до тактики малих підрозділів відпрацюють гнучкий формат організації зборів. Це означає, що резервістам дозволять залишати місце служби із зобов'язанням повернутися назад протягом встановленого терміну.

Перевірочні збори в Естонії здійснюються з метою перевірки боєготовності. Під час навчань оцінюють працездатність ланцюжка управління від ухвалення рішення урядом і до збору резервістів сил швидкого реагування.

Модель державної оборони Естонії спирається на збройний резерв. Як зазначається, Сили оборони Естонії регулярно проводять не тільки перевірочні збори, а й великі та малі навчання з тривалим періодом повідомлення (120 днів).

Раніше цього тижня, нагадаємо, естонський уряд схвалив і направив до Рійгікогу (парламенту) основи політики безпеки Естонії, які описують ситуацію з безпекою, що стала більш напруженою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.