США запроваджують візові санкції проти 531 військового з РФ та пов’язаних з ПВК "Вагнера" осіб

Четвер, 26 січня 2023, 18:34

Державний департамент США в четвер оголосив про візові санкції проти низки російських юридичних і фізичних осіб, пов’язаних із військовим сектором і приватною військовою компанією "Вагнера".

Про це, як повідомляє "Європейська правда", заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

США посилили санкції проти військового сектора РФ і російських функціонерів

Візові обмеження стосуються п'яти юридичних та однієї фізичної особи, пов'язаних із ПІК "Вагнера" та її засновником Євгенієм Пригожиним – зокрема авіаційної компанії, якою користуються "вагнерівці", їхніх пропагандистських та підставних структур.

Санкції Держдепу також поширені на трьох керівників Федеральної служби виконання покарань Росії, яка, за наявною інформацією, сприяла вербуванню російських ув'язнених до складу ПВК "Вагнера", віцепрем'єр-міністра РФ Дениса Мантурова, який також виконує обов'язки міністра промисловості й торгівлі, та голови виборчої комісії Ростовської області.

Ще в "чорний список" потрапили одна фізична й чотири юридичні особи, пов'язані з російським олігархом Владіміром Потаніним, на якого було накладено санкції у грудні 2022 року, фінансист президента РФ Сергій Адонєв та кілька пов'язаних із ним юридичних і фізичних осіб; також були арештовані яхти та літак, пов'язані з Адонєвим.

Що стосується оборонної промисловості РФ, то обмеження Державного департаменту США були поширені на АТ "Далекосхідний центр суднобудування і судноремонту" та вісім його дочірніх компаній, які обслуговують російську армію, в тому числі Тихоокеанський флот, а також 531 російського військовослужбовця за дії, які загрожують або порушують суверенітет, територіальну цілісність або політичну незалежність України.

"Сполучені Штати непохитні у своїй рішучості протистояти російській агресії та іншій дестабілізуючій поведінці в усьому світі. Сьогоднішні рішення ще більше ускладнять здатність Кремля озброювати свою військову машину, яка бере участь в агресивній війні проти України і яка спричинила безсовісну смерть і руйнування", – наголосив Блінкен.

Як повідомлялось, Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США в четвер оголосило приватну військову компанію "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією, а також наклало санкції проти пов’язаних із нею фізичних та юридичних осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.