У Хорватії кількох людей допитали у зв’язку зі зникненням яхти російського олігарха

П'ятниця, 27 січня 2023, 17:14

Хорватська поліція допитала кількох людей після того, як яхта російського олігарха загадково зникла з пристані.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

Розкішна яхта була пришвартована в марині на Адріатичному морі і утримувалася в рамках західних санкцій, накладених на олігархів, пов'язаних з президентом Росії Владіміром Путіним.

У січні стало відомо, що 35-метрова яхта Irina VU вартістю близько п’яти мільйонів євро відпливла з порту Бетіна ще 6 жовтня 2022 року, а через три дні – прибула до турецького порту Дідім, де стала на якір. Це останнє відоме місцеперебування яхти.

Натомість до Бетіни заплила майже ідентична яхта, яка, за словами джерел ЗМІ, мала вдавати перед громадськістю та офіційними структурами, що Irina VU все ще перебуває в хорватському порту.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що вона належить родині російського металургійного магната Алішера Усманова і, ймовірно, формально зареєстрована на його дружину.

Хорватська поліція не надала жодних подробиць про підозрюваних або розслідування.

У заяві додається, що правоохоронці проводять обшуки в кількох місцях, у тому числі в будинках підозрюваних.

Як повідомлялося, у зв’язку зі зникненням яхти міністр моря, транспорту й інфраструктури Хорватії відсторонив кількох посадовців – керівника департаменту безпеки навігації міністерства та ще двох місцевих посадовців, які, як він стверджує, діяли ненавмисне. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.