Литва передасть українським прикордонникам протидронне обладнання, генератори і теплий одяг

П'ятниця, 27 січня 2023, 18:19

Литовська Служба охорони державного кордону у п'ятницю відправила в Україну три мікроавтобуси з обладнанням для блокування дронів, електрогенераторами, комплектами теплого одягу та безконтактними термометрами.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Delfi.

Цими вихідними литовські прикордонники передадуть своїм колегам в Україні, яка протистоїть російській агресії, п'ять систем SkyWiper (EDM4S) для блокування дронів (разом із комплектуючими). Їх у виробника NT Service придбала громадська організація Mēlyna Geltona (Синє Жовте).

Служба охорони держкордону також із цією партією передасть українським прикордонникам три бензинові електрогенератори RS 7541 PAE у повній комплектації, 2345 предметів форми одягу прикордонної служби - комплектів теплої спідньої білизни та 864 безконтактних термометри KI-8271 для вимірювання температури тіла.

Планується, що в неділю на кордоні Польщі та України литовські прикордонники передадуть цей вантаж Державній прикордонній службі України.

Партію допомоги укомплектовано згідно з поданим українськими прикордонниками списком необхідних предметів.

Минулого року Служба охорони держкордону Литви також відправляла українським прикордонникам, які воюють проти російських окупантів, вантажі з різним обладнанням і речами, серед яких були електрогенератори, професійні радіостанції, ударостійкі планшетні комп'ютери, прилади для вимірювання радіації, індивідуальні дозиметри, сухі пайки, комплекти і предмети польової форми співробітників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.