У Чехії температурний рекорд вдруге з початку року

Вівторок, 3 січня 2023, 15:28

У Чехії в понеділок встановлений температурний рекорд, новий максимум для 2 січня був перевищений або зрівнявся з ним на 90 з 162 станцій, що ведуть спостереження не менше 30 років.

Про це пише Ceske Noviny, повідомляє "Європейська правда".

Найтепліше було в Златих Горах в Єсеніце, де зафіксували 18,7 градусів тепла. Таким чином, був побитий торішній рекорд, коли температура в Яворнику і Віднаві на Єсеніце піднялася до 13,7 градусів. Причиною нинішньої незвично теплої погоди є гаряче повітря, яке надходить в Європу з північного заходу Африки.

У понеділок 56 відсотків довгострокових вимірювальних станцій перевищили або зрівнялися з температурним рекордом для 2 січня. Найтепліше було в Сілезії і південно-західній половині Чехії.

І навпаки, в східній половині Чесько-Моравського нагір'я і частинах Моравії температура не піднялася навіть до восьми градусів тепла через туман або низьку хмарність.

У неділю близько 80 відсотків з 162 станцій встановили новорічні рекорди. У Яворнику в Оломоуцькому краї температура становила 19,6 градусів за Цельсієм, що є найвищою температурою січня в Чеській Республіці до цього часу.

Нагадаємо, значна частина Альп залишається без снігу через не за сезоном теплу зимову погоду в горах, схили гірськолижних курортів вкриті травою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.