Глава МЗС Фінляндії лідирує серед потенційних кандидатів на посаду президента

Вівторок, 3 січня 2023, 17:43

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто став фаворитом серед потенційних кандидатів на президентську посаду.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", свідчить опитування, здійснене дослідницькою компанією Taloustutkimus на замовлення Yle.

Респондентів попросили назвати ім'я однієї людини, яку вони хотіли б бачити президентом країни. 25% опитаних фінів назвали Хаавісто, натомість фаворит попереднього опитування, директор Банку Фінляндії Оллі Рен, опустився на друге місце з 14%.

На третьому місці опинився директор Інституту міжнародних відносин Фінляндії Міка Аалтола (11%), чий рейтинг найбільше зріс від минулого опитування. Четверте місце із 7% розділили прем’єрка Фінляндії Санна Марін і політик-популіст Юссі Халла-ахо.

Опитування виявило, що глава фінського МЗС користується популярністю серед жінок і наймолодших вікових груп, а за главу Банку Фінляндії готові віддати свій голос люди з високим доходом і жителі сільської місцевості.

Перший тур президентських виборів у Фінляндії відбудеться 28 січня 2024 року. Наразі жоден кандидат не заявив про рішення брати в них участь.

Нагадаємо, чинний президент Фінляндії Сауле Нііністьо був переобраний на другий термін у січні 2019 року із понад 62% голосів.

Читайте інтерв'ю ЄвроПравди з Пеккою Хаавісто: "Ми говоримо про ядерну зброю, а лінія фронту нагадує Першу світову війну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: