Більшість земель Німеччини хочуть зберегти обов’язковий масковий режим у транспорті

Середа, 4 січня 2023, 12:56

13 з 16 федеральних земель Німеччини хочуть зберегти вимогу щодо носіння масок у громадському транспорті принаймні у січні та лютому.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Welt.

Багато земельних міністерств охорони здоров'я посилалися на перевантаженість системи охорони здоров'я як обґрунтування таких заходів.

На думку органів охорони здоров’я Гамбурга, вимога носіння масок у місцевому громадському транспорті також має допомогти запобігти інфекціям, яких можна було б уникнути, у найближчі тижні. Мекленбург-Передня Померанія та Північний Рейн-Вестфалія обґрунтовують збереження вимоги щодо носіння масок бажанням запобігти подальшому навантаженню на практику та клініки.

"Епідемічна фаза не є достатньою причиною для того, щоб раптово відмовитися від усіх перевірених запобіжних заходів", - заявив представник Департаменту охорони здоров'я Берлінського сенату. Як у Берліні, так і в Бранденбурзі, вимога щодо носіння масок у громадському транспорті може бути скасована в середині лютого. У вівторок уряд Бранденбургу погодився продовжити дію постанови про коронавірус в найближчому майбутньому і встановити дату закінчення терміну дії вимоги про носіння масок.

Нижня Саксонія та Бремен також хочуть поки що зберегти вимогу щодо носіння масок. Однак у грудні вже була досягнута домовленість про те, що зобов'язання буде скасовано до 1 березня в координації з Нижньою Саксонією, повідомили в Бремені.

Тюрингія також оголосила, що хоче скасувати вимогу щодо масок у березні - за умови, що до того часу ситуація не погіршиться. Саксонія хоче провести консультації з лікарнями та лікарями на початку січня.

Наразі Шлезвіг-Гольштейн, Баварія та Саксонія-Ангальт скасували вимогу носіння масок у громадському транспорті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.