Президент Сербії звинуватив ЄС через заклики ввести санкції проти Росії

Четвер, 5 січня 2023, 12:13

Президент Сербії Александар Вучич заявив у середу, що заклики Європейського Союзу до його країни приєднатися до санкцій проти Росії через війну в Україні є "брутальним втручанням" у внутрішні справи його держави.

Про це Вучич сказав у своєму широкому річному зверненні до народу у середу, пише "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

У заяві Вучич високо оцінив економічні та політичні досягнення себе та своєї країни і порівняв себе з вовком, якого не вдається приборкати під міжнародним тиском.

Сербія передала Україні дві машини швидкої допомоги

"Дуже дякую вам за втручання у наші внутрішні справи у такий брутальний спосіб", - іронізував він, маючи на увазі заклики Заходу.

Хоча Сербія формально прагне членства в ЄС, вона неодноразово ігнорувала заклики узгодити свою зовнішню політику з Євросоюзом, відмовляючись приєднатись до міжнародних санкцій проти Москви у зв'язку з війною в Україні.

З боку країн-членів ЄС дедалі частіше лунають пропозиції призупинити розгляд заявки Сербії на членство доти, доки вона не буде відповідати зовнішньополітичному курсу Союзу.

Сербія залишається єдиною європейською країною, окрім Білорусі, яка відмовилася запровадити санкції проти Росії.

Вучич повідомив, що високопосадовці США та ЄС відвідають Сербію в найближчі кілька днів, щоб обговорити можливі шляхи вирішення напруженості навколо Косова.

Вучич став одним із кількох європейських політиків, який отримав новорічне привітання від президента РФ Владіміра Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: