Сербія передала Україні дві машини швидкої допомоги

Вівторок, 29 листопада 2022, 11:33

Україна отримала від сербського уряду два автомобілі швидкої допомоги.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на інформацію від посольства України в Сербії.

"Міжнародні партнери продовжують забезпечувати медичні заклади України як необхідними лікарськими засобами, так і санітарним транспортом. Так, два автомобілі швидкої допомоги в результаті  домовленості першої леді України та дружини президента Сербії та за сприяння посольства України в Сербії передав Україні уряд Республіки Сербія" - йдеться у повідомленні.

Машини укомплектовані необхідним високотехнологічним обладнанням.

"Швидкі" передадуть до Харківського та Черкаського центрів екстреної медичної допомоги.

"З початку повномасштабного вторгнення наші партнери разом з іншою гуманітарною допомогою поповнюють автопарк "швидких", - зазначає заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. - Дякуємо за допомогу і докладені зусилля, адже кожна така нова автівка збільшує шанси надати своєчасну та якісну допомогу і врятувати сотні життів!"

Усього в якості гуманітарної допомоги Україна отримала 387 автівок екстреної медичної допомоги.

Сербія та її президент Александар Вучич утримуються від запровадження санкцій проти Росії через війну в Україні. Однак, підтримати санкції для Сербії означає приєднання країни до ЄС та рух вперед до розвитку. 

При цьому президент Вучич намагається вести подвійну гру і з колективним Заходом, і з РФ, і з населенням країни. Більше читайте у статті Примус до санкцій: чому Сербії все складніше дотримуватися нейтралітету на користь РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.