Новий міністр оборони Фінляндії пояснив, чи зміниться підтримка України

Четвер, 5 січня 2023, 15:48

У Фінляндії склав присягу новий міністр оборони Мікко Савола - він очолюватиме оборонне відомство до березня, коли на посаду повернеться Антті Кайкконен, який взяв відпустку для догляду за дитиною.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Yle.

Зміна міністрів відбулася опівдні під час прийому, який очолив президент Саулі Нііністьо. У своїй промові після складення присяги Савола пояснив, що Фінляндія не змінить свою політику і продовжить підтримку України. Зараз готується 12-й пакет допомоги, рішення щодо якого очікуються в найближчі кілька тижнів.

За словами Саволи, підготовка до членства в НАТО є одним із пріоритетів його короткого терміну на посаді міністра.

"Звичайно, наша найголовніша мета зараз – довести наше членство до фінішу. Зі свого боку я маю намір сприяти цьому. Підготовка до членства в НАТО йде повним ходом", - сказав Савола у своїй промові.

Антті Кайкконен на початку 2023 року взяв відпустку для догляду за дитиною приблизно на два місяці. За його словами, "хоча робота міністра дуже важлива, в якийсь момент потрібно вміти поставити сім'ю на перше місце".

Міністр пояснив, що його посада передбачає тривалі відрядження й перепрацювання, а він хоче запам’ятати перші роки зростання своїх дітей "не лише на фотографіях".

Разом з дружиною Яннікою Кайкконен виховує двох синів віком два роки та шість місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: