Розвідка Німеччини: іноземні спецслужби шпигують за енергомережами країни

Четвер, 5 січня 2023, 16:01

Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини (BfV), яке серед іншого займається контррозвідувальною діяльністю, вважає, що іноземні спецслужби та інші диверсійні групи систематично шукають в інтернеті інформацію про німецькі цифрові, електричні та газові мережі.

Про це повідомляє DW, пише "Європейська правда".

У "Пам'ятці з безпеки для економіки", розробленій BfV, йдеться, що публікації у вільному доступі в інтернеті часто містять дуже докладні відомості. Це стосується як презентаційних матеріалів, призначених для відомств або учасників економічного ринку, так і карт чи схем, на яких вказані місця розташування об'єктів або маршрути.

BfV рекомендує органам влади, промисловим об'єднанням та підприємствам публікувати в інтернеті менше подібних відомостей, карт і будівельних планів, щоб не вказувати на можливі цілі атак та їхні слабкі місця.

В пам'ятці також ідеться, що німецькі компанії розміщують в інтернеті докладні інструкції на випадок кризових ситуацій, тим самим надаючи ворожим спецслужбам і терористичним угрупованням можливість "перервати або принаймні порушити порядок дій за тривогою" після атаки.

У зв'язку з війною Росії проти України та іншими новими загрозами необхідно повністю переглянути закріплені у законодавстві Німеччини зобов'язання підприємств щодо прозорості, вважають у BfV.

Так, телекомунікаційний концерн Deutsche Telekom, який майже на третину належить державі, має намір припинити надавати частину даних, які вимагали від нього для складання так званого "Інфраструктурного атласу" - свого роду "цифрової карти" Німеччини.

Нагадаємо, після того, як Франція пообіцяла надати Україні колісні танки, Німеччина також заявила про перспективу подальших поставок озброєнь Києву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.