Віцеканцлер Німеччини розуміє позицію України щодо путінського "перемир'я" 

П'ятниця, 6 січня 2023, 10:14

Федеральний міністр економіки та віцеканцлер Німеччини Роберт Габек вважає, що перемир'я, оголошене Росією на Різдво, не викликає довіри.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Bild.

Габек пояснив, що може зрозуміти, чому Україна не погодиться на перемир'я, оголошене главою Кремля Владіміром Путіним. 

"Якщо ви дозволяєте, щоби бомби та ракети падали на Україну під час новорічної ночі або під час різдвяних свят, то, звичайно, якими б гарними не були перемир'я, вони не викликають довіри, якщо ви в односторонньому порядку оголошуєте або декларуєте їх", - сказав Габек в інтерв'ю RTL Direkt.

Він також наголосив, що Україна повинна сама ставити умови для переговорів з Росією. "Потреба в переговорах на якомусь етапі, звичайно, є. Кожен день війни - це страшно і погано. Але на умовах, які має встановити Україна", - зауважив він.

Одностороннє припинення вогню, оголошене Росією на Різдво, не може і не повинно сприйматися всерйоз, наголошує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що рішення Путіна припинити вогонь на час Різдва не свідчить про його бажання закінчити війну.

Міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі вважає, що оголошена Путіним 36-годинна пауза між російськими атаками на території України не покращить перспективи миру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.