У парламенті Фінляндії назвали умову передання Україні танків Leopard 2

Субота, 7 січня 2023, 10:18

Голова комітету з питань оборони фінського парламенту Антті Гяккінен заявив, що Фінляндія також повинна надати Україні бойові танки Leopard 2, але за умови, якщо на такий крок підуть й інші європейські держави.

Як передає "Європейська правда", про це Гяккінен сказав у коментарі MTV Uutiset.

За його словами, кожна європейська країна повинна буде певною мірою брати участь у процесі надання Україні танків, але для Фінляндії пріоритетом буде власний оборонний потенціал.

"Якщо Європа збирається розпочати більш масштабне постачання танків Україні, Фінляндії було б доцільно долучитися до цього процесу. Звичайно, з невеликим власним внеском, тому що для нас, як для прикордонної з Росією країни, власна обороноздатність завжди є пріоритетом", – пояснив депутат.

У Пентагоні пояснили, чому США не передають Україні танки Abrams

Гяккінен додав, що багато європейських країн мають більші можливості для надання бронетехніки, ніж Фінляндія.

Нагадаємо, наприкінці грудня депутати парламенту Фінляндії Андерс Адлеркройц (Шведська народна партія Фінляндії) і Атте Хар’янне ("Зелені") закликали владу країни ухвалити рішення про передання Україні танків Leopard 2 й цим показати приклад для інших держав.

Після цього президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що Париж поставить Києву колісні танки французького виробництва AMX-10 RC.

А після розмови лідерів США і Німеччини Джо Байдена і Олафа Шольца стало відомо, що Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина планує передати бронемашини Marder.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.