Єврокомісія завершує підготовку звіту про відповідність українського законодавства європейському 

Понеділок, 9 січня 2023, 11:49

Європейська комісія завершує підготовку аналітичного звіту про відповідність українського законодавства законодавству ЄС, який є доповненням до основного висновку про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок у Брюсселі представниця Єврокомісії Ана Пісонеро, пише "Європейська правда".

"Наразі комісія завершує підготовку аналітичного звіту про відповідність України законодавству ЄС, тобто про ступінь наближення до всієї сукупності норм і правил ЄС. Звіт доповнює висновок щодо заявки на членство в ЄС, прийнятий комісією в червні 2022 року", - повідомила Пісонеро.

Вона нагадала, що на підставі наданого 17 червня минулого року висновку Єврокомісії Європейська рада 23 червня визнала європейську перспективу України й надала їй статус кандидата за умови, що буде зроблено певні кроки - йдеться про виконання семи умов.

"Комісія відзвітує про виконання умов, зазначених у висновку комісії, в рамках чергового пакета розширення в 2023 році відповідно до червневих висновків Європейської ради", - позначила вона часові рамки для оприлюднення оцінки прогресу України у виконанні умов. 

Лише після того, як зазначені умови буде виконано, може бути ухвалене рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС. 

Нагадаємо, українці підтримують виконання вимог європейських інституцій для прискорення вступу України до Європейського Союзу.

Європейський Союз на прохання України погодився зробити ранню оцінку семи рекомендацій, яка очікується вже навесні 2023 року.

Читайте також: Чи склав парламент іспит від ЄС? Аналіз виконання Україною критеріїв Єврокомісії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.