У Польщі розповіли, скільки танків Leopard може отримати Україна

Понеділок, 9 січня 2023, 13:09

Україна зможе отримати від Польщі невелику кількість німецьких танків Leopard.

Про це заявив голова Бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Якуб Кумох в ефірі радіостанції Zet, пише "Європейська правда".

Він пояснив, що влада країни зараз розглядає пропозицію про те, щоб Польща взяла участь у "коаліції країн", які мають ці бойові машини.

"Питання знаходиться на розгляді. Йдеться про символічну підтримку, кілька, десяток штук. Це широка коаліція країн", - сказав Кумох.

Кумох пояснив, що Польща сама нічого не робитиме, а працюватиме з партнерами. "Скільки Leopard надасть Польща? Абсолютно не всі. Говорити, що Польща віддасть кілька сотень штук, абсурдно. Створення альтернативної реальності", - сказав він.

Польща має понад 240 танків Leopard, всього на озброєнні: 137 танків Leopard 2A4, 105 танків Leopard 2A5 і менше 10 танків Leopard 2PL.

У понеділок президент Польщі Анджей Дуда запросив прем'єр-міністра Матеуша Моравецького та урядових міністрів на зустріч у Бюро національної безпеки, де йтиметься про актуальну ситуацію щодо війни в Україні. 

Днями Моравецький відмовився підтвердити або спростовувати повідомлення про те, що Україна надіслала запит про отримання танків Leopard 2 німецького виробництва. Але він сказав, що з президентом Дудою веде переговори, які будуть спрямовані на створення більш широкої коаліції країн, які могли б передати цю сучасну важку техніку.

Раніше видання The Wall Street Journal повідомило, що Польща розглядає прохання України передати їй основні бойові танки Leopard німецького виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: