Глава МЗС Швеції відповів на вимогу Ердогана заборонити акції зі спаленням Корану

Середа, 1 лютого 2023, 16:11

Глава МЗС Швеції Тобіас Більстрьом заявив, що країна не збирається обмежувати свободу вираження поглядів на вимогу Туреччини, яку обурюють провокативні акції правих активістів зі спаленням Корану.

Як повідомляє SVT, пише "Європейська правда", так він прокоментував заяву президента Туреччини про те, що Швеція не отримає згоди Анкари на вступ до НАТО, доки акції з паплюженням Корану не будуть заборонені. 

"Ми не йдемо на компроміси у питанні свободи вираження поглядів. Є дуже чіткі вимоги, яким критеріям має відповідати Швеція, аби стати членом НАТО, і ми відповідаємо вимогам, прописаним у тристоронньому меморандумі (між Швецією, Фінляндією та Туреччиною. - ЄП). І ми будемо діяти у рамках, визначених нашою конституцією, законодавством і принципами юридичної визначеності", - заявив Тобіас Більстром. 

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина не ратифікує вступ Швеції до НАТО, доки в країні не заборонено палити чи в інший спосіб паплюжити Коран - після кількох таких акцій правих активістів у Стокгольмі і Копенгагені. 

Паралельно від Анкари лунають сигнали про те, що Фінляндія може швидко отримати згоду на вступ окремо від Швеції.

Фінляндія наполягає, що залишає незмінним своє рішення рухатися до членства у НАТО разом зі Швецією, попри труднощі у перемовинах між Стокгольмом і Анкарою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: