Кулеба поговорив з главою МЗС Данії про зброю і допомогу для Миколаєва

П'ятниця, 10 лютого 2023, 18:05

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і його данський колега Ларс Льокке Расмуссен провели телефонну розмову, в якій обговорювали військову та гуманітарну допомогу, а також взаємодію в ООН. 

Про це Дмитро Кулеба повідомив у своєму Twitter, пише "Європейська правда". 

"Щойно мав розмову з Ларсом Льокке щодо способів прискорити прибуття військової допомоги в Україну. Ми також обговорили важливу підтримку Данії для Миколаївщини та скоординували кроки щодо діяльності в ООН перед наближенням річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну", - розповів він.

Нагадаємо, Данія анонсувала передачу Україні усіх 19 гаубиць Caesar, які замовляла для себе у Франції, а також спільно з Нідерландами допоможе Україні отримати близько сотні модернізованих Leopard 1 з промислових складів у Німеччині.

Україна планує просувати дві резолюції в Генеральній Асамблеї ООН – щодо реалізації "формули миру" та притягнення Росії до відповідальності за розв’язання війни проти України. Крім того, українські дипломати продовжують збирати прихильників позиції про те, що РФ нелегітимно успадкувала місце СРСР у Раді безпеки і що Росії як агресору більше не місце в організації

Радбез ООН планує обговорити війну в Україні в річницю повномасштабного вторгнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: