Розвідка Британії поділилася припущеннями, чому група Вагнера призупиняє вербування в’язнів

Субота, 11 лютого 2023, 09:40

У британській розвідці вважають, що на призупинення масового набору російських в’язнів у групу Вагнера для війни проти України могла вплинути конкуренція між Пригожиним та Міноборони РФ, а також зростаюча обізнаність про те, що відбувається з вагнерівцями на фронті.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в огляді Міністерства оборони Британії про війну в Україні за 11 лютого.

У ньому згадують, що 9 лютого очільник групи Вагнера Євгеній Пригожин заявив, що набір в’язнів у лави угруповання призупиняють. 

У Пентагоні допускають, що Росія втратила в Україні близько половини своїх танків

Ще до того британська розвідка звернула увагу на опубліковані дані російської пенітенціарної служби, які дозволяли припускати, що пік набору в’язнів до Вагнера випав на середину осені, а з грудня пішов спад. 

"Звістки про тяжкі реалії служби "вагнерівців" в Україні напевно якось дійшли до ув’язнених і зменшили кількість охочих. Ключовий фактор у припиненні цієї схеми, ймовірно - все більш пряме суперництво між Міноборони Росії і групою Вагнера. Крім того, зараз регулярна армія, схоже, задіяла велику кількість резервістів, призваних у рамках "часткової мобілізації", - зазначають в огляді.

У британській розвідці додають, що військово-політичне керівництво РФ вочевидь опинилося перед складним вибором: або продовжувати виснажувати наявні ресурси і звужувати цілі своїх військових операцій, або ж починати нову хвилю мобілізації.  

В огляді за попередню добу розповідали, що після 7 лютого Росії, схоже, вдалося досягнути тактичних успіхів у двох секторах біля Бахмута і Вугледара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: