Боррель представить нову пропозицію про закупівлю зброї для України

Вівторок, 14 лютого 2023, 16:42

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель представить нову пропозицію щодо постачання зброї в Україну через Європейський фонд миру.

Про це Боррель заявив у вівторок в Брюсселі, де відбувається засідання міністрів оборони країн НАТО, повідомляє "Європейська правда".

"Ну, ви знаєте, що в рамках Європейського фонду миру ми надаємо фінансування державам-членам для закупівлі. У минулому Європейський фонд миру вже проводив закупівлі для забезпечення нелетальною зброєю країн, із якими ми маємо партнерські відносини. Я думаю, що Європейський фонд миру міг би чудово мобілізувати свої ресурси у більш загальний спосіб", - сказав Боррель.

Західні компанії наввипередки прагнуть виробляти зброю в Україні - ЗМІ

Він додав, що "зараз ми працюємо з кожною країною окремо". 

"Я не бачу жодних незручностей у тому, що Європейський фонд миру є міжурядовим фондом - це не бюджет Європейського Союзу. Ви не можете купувати летальну зброю з бюджету Європейського Союзу - це зрозуміло. Але Європейський фонд миру - це міжурядовий фонд, і його можна використовувати так, як ми вважаємо за потрібне. Я представлю пропозиції міністрам закордонних справ у понеділок", - зазначив глава європейської дипломатії.

Нагадаємо, Європейський Союз 23 січня схвалив сьомий транш в розмірі 500 мільйонів євро з Європейського фонду миру, який спрямовується на військову допомогу Україні. 

Таким чином, загальний обсяг військової допомоги Україні, виділеної за допомогою цього інструмента, зріс до 3,6 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: