Парламент Швеції почне розглядати законодавство щодо вступу у НАТО в березні

Середа, 15 лютого 2023, 11:08

Уряд Швеції планує внести у парламент необхідне для фіналізації вступу до НАТО законодавство у березні.

Як повідомляє SVT, про це заявив міністр закордонних справ Тобіас Ліндстрьом під час виступу у парламенті. 

Законодавство винесуть на розгляд Риксдагу у березні. Глава МЗС заявив також, що бачить "гарні умови для вступу до НАТО", попри усі труднощі, і що Швеція вже досягла суттєвого прогресу на цьому шляху.

У Швеції та Фінляндії допустили сценарій окремого вступу в НАТО, але сподіваються на одночасність

Тобіас Ліндстрьом додав, що останній рік започаткував нову еру для Швеції – країна вперше з часів Зимової війни, коли допомагала Фінляндії, надає значну допомогу воюючій країні – Україні, та відмовилася від свого столітнього нейтралітету. 

Після його звіту від деяких депутатів почалася критика з приводу того, що уряду не вдалося належно вирішити труднощі з Туреччиною, які тепер можуть призвести до того, що Фінляндія вступить до НАТО окремо.

Нагадаємо, у Фінляндії парламентарі домовилися схвалити усе необхідне законодавство до завершення терміну повноважень парламенту перед виборами, рішення мають бути готові на початку березня. 

Детальніше про те, чому Фінляндія можливо вступить до НАТО раніше за Швецію, хоча до останнього хоче уникнути такого сценарію - у відеоблозі ЄвроПравди "Розширення НАТО підірве сили РФ у Балтії. Але Туреччина проти"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: