У Франції двох жінок оштрафували за брехню про те, що Бріжит Макрон народилася чоловіком

Середа, 15 лютого 2023, 16:56

Суд у Франції визнав двох жінок винними в наклепі за поширення чуток про першу леді Бріжит Макрон, нібито вона народилася чоловіком.

Про це йдеться у публікації Politico, пише "Європейська правда".

У грудні 2021 року дві жінки - одна з них видавала себе за незалежну журналістку, а інша - за ясновидицю, заявили у відео на YouTube, що дружина Еммануеля Макрона насправді народилася як чоловік на ім'я Жан-Мішель Троньє. Це справжнє ім'я брата Бріжит Макрон. 

Вони також стверджували, що першого чоловіка Бріжит Макрон ніколи не існувало, і що вона не виношувала своїх трьох дітей.

У вівторок суд міста Лізьє оштрафував обох жінок на 2000 євро кожну після того, як Бріжит Макрон та її брат Жан-Мішель Троньє вирішили подати на них до суду за наклеп.

Під час президентської кампанії 2022 року, коли Еммануель Макрон прагнув переобратися, трансфобні чутки були підхоплені ультраправими маргінальними групами, прихильниками "жовтих жилетів" та активістами, які виступали проти вакцинації. 

Ці чутки також перегукуються з подібними трансфобними наративами, спрямованими проти колишньої першої леді США Мішель Обами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: