Україна не веде переговорів з Німеччиною щодо винищувачів – посол

Четвер, 16 лютого 2023, 15:25

Україна веде переговори про винищувачі, але не з Німеччиною.

Про це заявив посол України в Берліні Олексій Макеєв новинному порталу t-online, передає "Європейська правда".

"З основними бойовими танками ми вже отримали майже весь спектр можливих систем озброєння. Йдеться про чотири елементи: протиповітряну оборону, артилерію, бронетехніку і навчання наших солдатів на західній зброї. Протиповітряна оборона включає в себе не тільки системи "земля-повітря", такі як німецький Iris-T, а системи "повітря-повітря". Тобто літаки, які перехоплюють російські крилаті ракети і збивають винищувачі. Ми зараз ведемо ці дискусії з країнами, які мають такі машини", - сказав Макеєв.

При цьому він дав негативну відповідь на питання, чи ведуться такі переговори з Німеччиною.

Водночас він не підтвердив вимоги свого попередника на посаді посла і чинного заступника глави МЗС про постачання підводних човнів і військових кораблів. Наразі Україна, за його словами, цього не потребує.

Макеєв назвав "проривом" створення танкової коаліції за участю Німеччини.

"Це прорив. Важливо, щоб ви зараз дуже уважно подивилися, де можна отримати більше танків для України. І я сподіваюся, що перші танки надійдуть найближчим часом", - сказав посол.

Як повідомлялося, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зазначив, що західним союзникам буде важко зібрати два повних батальйони танків Leopard 2, щоб відправити їх в Україну, як було обіцяно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: