Лідер британських лейбористів відвідав Бучу та Ірпінь, зустрінеться з Зеленським

фото
Четвер, 16 лютого 2023, 19:24

Лідер Лейбористської партії Великої Британії Кейр Стармер прибув до Києва, щоб зустрітися з президентом Володимиром Зеленським і наголосити на прихильності його партії підтримати дії, спрямовані на озброєння країни проти нового наступу Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

Стармер заявив, що позиція Британії щодо України "залишиться незмінною", якщо наступного року відбудеться зміна уряду.

 
фото - Reuters

Він відвідав Ірпінь та Бучу, де минулого року Росія вчинила значні звірства.

"Неймовірно бачити докази звірств, які я побачив сьогодні вранці. Фотографії цивільних осіб на околицях Києва із зав'язаними очима, зі зв'язаними за спиною руками", - сказав Стармер.

Він сказав, що приїхав в Україну, щоб висловити солідарність з країною і підкреслити необхідність добиватися справедливості і відшкодування збитків, завданих злочинцям.

"Для цього має бути справедливість. Має бути правосуддя в Гаазі, і має бути належне відшкодування у відновленні України", - сказав він.

Раніше Стармер відвідав польський кордон і британські війська в Естонії, щоб підтвердити "непохитну" прихильність лейбористів до НАТО, який лейбористський уряд допоміг заснувати. Раніше ця поїздка була відкладена під час потрясінь, пов'язаних з падінням уряду Ліз Трусс, а також через ситуацію з безпекою в Україні.

Стармер - не перший лідер національної опозиції, який відвідав Київ. Фрідріх Мерц, голова найбільшої опозиційної партії Німеччини, Християнсько-демократичного союзу (ХДС), приїжджав до столиці у травні і був прийнятий Зеленським.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: