У Сербії затримали активістів, які погрожували радикальними діями у разі примирення з Косовом

П'ятниця, 17 лютого 2023, 10:21

У Сербії затримали активістів, які погрожували радикальними заходами у разі схвалення владою європейського плану примирення з Косовом. 

Про це повідомляє "Балканський оглядач", пише "Європейська правда". 

Затримані - лідер ультраправої організації "Народний патруль" Дам'ян Кнежевич та редактор порталу Srbin info Деян Златанович.

У міністерстві внутрішніх справ пояснили, що їх підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення через заклики до насильницької зміни конституційного ладу та незаконне виготовлення, зберігання, носіння та обіг зброї та вибухових матеріалів.

Напередодні "Народний патруль" організував у Белграді акцію протесту під назвою "Зупиніть зраду Космету (Косово і Метохії) Вучичем" проти схвалення владою Сербії європейського плану врегулювання косовського питання.

На мітингу 15 лютого лунали вигуки "Хто підпише, того вб'ють", а також заяви про те, що протестувальники готові на набагато більше, ніж вуличні заворушення.

Поліція не дала кільком десяткам протестувальникам увірватися до офісу президента Сербії. Прорвавши захисну огорожу перед будівлею, вони хотіли зайти всередину, пояснюючи це тим, що хочуть передати вимоги особисто Александару Вучичу.

Вранці того ж дня був затриманий на шляху до Белграда член "Народного патруля" зі снайперською гвинтівкою.

Детальніше на цю тему читайте у статті "Хто підпише – той буде вбитий". На що піде РФ, щоб зберегти вплив на Сербію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: