Німецькі ліві невдоволені, що представників РФ не запросили на Мюнхенську конференцію

П'ятниця, 17 лютого 2023, 11:37

Голова німецької Лівої партії Мартін Ширдеван критикує те, що Росію не запросили на цьогорічну Мюнхенську конференцію з безпеки.

Як пише "Європейська правда" з посиланням на ntv, в інтерв'ю ARD Ширдеван заявив, що вважає помилкою відсутність російських представників на міжнародній зустрічі.

"Вони говорять лише про постачання зброї, а я хочу, щоб вони подумали про те, як створити мир і як досягти колективної безпеки", – заявив він.

Як повідомлялося, цього року на Мюнхенську конференцію з безпеки не запрошено жодного представника російського уряду. 

Захід, який щорічно відвідують високопоставлені політики з багатьох країн, не хоче стати майданчиком для пропаганди президента Росії Владіміра Путіна, пояснив глава конференції Крістоф Гойсген.

Утім, замість членів уряду з Росії були запрошені представники громадянського суспільства та опозиції РФ. Серед них - колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров і критик Кремля Міхаїл Ходорковський.

Мюнхенська безпекова конференція цього року буде значною мірою присвячена Україні, її перемозі у війні з РФ, а також питанню майбутнього світопорядку.

Стежити за подіями наступних трьох днів у Мюнхені ви зможете на сайті "Європейської правди".

Як повідомлялося, раніше глава Мюнхенської конференції виступив за депутінізацію Росії. Також він публічно висловлюється проти обмежень у допомозі Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: