"Неприємний і з холодними очима": королева Данії розповіла про зустрічі з Путіним

П'ятниця, 17 лютого 2023, 14:53

Королева Данії Маргрете поділилася враженнями про свої дві зустрічі з російським президентом Владіміром Путіним у відвертому інтерв'ю данській газеті.

Про це йдеться у публікації The Local, повідомляє "Європейська правда".

Маргрете розповіла, що коли зустрічалася з Путіним у 2011 і 2014 роках, у неї не склалося позитивного враження про нього.

"Пам'ятаю, я подумала, що він не був приємним. Я ніколи в житті не бачила таких холодних очей", - сказала королева в розлогому інтерв'ю газеті Weekendavisen.

У 2011 році королева Маргрете перебувала з державним візитом в Росії разом з принцом Генріком. У той час Путін був прем'єр-міністром, а офіційним приймаючою стороною був тодішній президент Дмитрій Медведєв.

Через три роки вона знову зустрілася з Путіним у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці висадки у Нормандії під час Другої світової війни.

В інтерв'ю королева сказала, що уважно стежить за війною в Україні, яка почалася майже рік тому після вторгнення Росії. Вона сказала, що "майже щодня читає всі газети", щоб бути в курсі подій.

Вона висловила задоволення тим, що Київ отримає танки, надані країнами-союзниками. "Їм потрібне щось важке. І вони показали, що можуть це використовувати. Це глибоко вражає", - сказала вона.

"Путін думав, що може розділити всю Європу, але він змусив нас усіх стояти разом. Це означає, що ми всі можемо бути народом, який каже: "Ні, так не може бути". Це дуже сильно", - сказала королева Данії.

Вона також похвалила президента України Володимира Зеленського і те, як він "йде у ногу зі своїм народом".

Як повідомлялося, раніше глава Мюнхенської конференції виступив за депутінізацію Росії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: