Бундесвер збільшив кількість тренінгів щодо конспірологічних міфів і пропаганди

Субота, 18 лютого 2023, 13:01

У зв'язку з агресивною війною Росії проти України та колишніми планами нападу з боку "громадян Рейху", Бундесвер все частіше проводить навчання солдатів в контексті конспірологічних міфів і пропаганди.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

"Велика небезпека може виходити від теорій змови і дезінформації - наприклад, з боку Росії", - сказав командир Центру внутрішнього лідерства в Кобленці Маркус Курчик.

Необхідно "заглиблюватися в ці питання, ми повинні інформувати солдатів тут", сказав генерал-майор.

"Ми також стикаємося з ризиком потрапити в пастку неправдивих інформаційних бульбашок в Інтернеті" – додав він.

Під час медіа-тренінгів військовослужбовці навчаються ставити під сумнів новини і звинувачення і доповнювати їх іншою, надійною інформацією. Якщо вони самі публікують щось у соціальних мережах, вони повинні чітко усвідомлювати, "що до них застосовуються певні правила", сказав Курчик, маючи на увазі службову таємницю Бундесверу та їхню прив'язку до вільного демократичного базового порядку.

Центр внутрішнього лідерства Бундесверу пропонує близько 40 різних навчальних курсів з військовими і цивільними лекторами. Курси, які називаються, наприклад, "історії змови", призначені для офіцерів і солдатів перед відрядженням за кордон, а також для юрисконсультів і військових дисциплінарних юристів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Німеччині провели спецоперацію одночасно в 11 федеральних землях проти правоекстремістської організації, що планувала викрадати політиків та штурмувати Бундестаг.

Повідомили про затримання 25 осіб. Серед затриманих – росіянка і чоловік, який контактував з представниками РФ. Серед причетних до групи є й колишня депутатка від AfD.

Детальніше про спецоперацію і заколотників читайте у статті: Скинути Шольца за порадами РФ: як князь, ексдепутатка та військові готували путч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: