КНДР запустила ракету дальнього радіусу дії після попередження США та Південної Кореї про навчання

Субота, 18 лютого 2023, 13:36

Північна Корея запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії в море біля західного узбережжя Японії в суботу, після того, як Пхеньян попередив про рішучу відповідь на майбутні американо-південнокорейські військові навчання.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Японська влада заявила, що ракета впала у водах японської виключної економічної зони більш ніж через годину після запуску, що свідчить про те, що це була одна з найбільших ракет Північної Кореї. Токіо заявив, що повідомлень про пошкодження кораблів чи літаків не надходило.

Перший ракетний запуск Північної Кореї з 1 січня відбувся після того, як Пхеньян у п'ятницю пригрозив "безпрецедентно наполегливою, сильною" відповіддю, оскільки Південна Корея і США готуються до щорічних військових навчань в рамках зусиль, спрямованих на захист від зростаючих ядерних і ракетних загроз з боку КНДР.

Минулого року Північна Корея запустила безпрецедентну кількість ракет, включаючи міжконтинентальні балістичні ракети (МБР), здатні завдати удару по будь-якій точці Сполучених Штатів, одночасно відновивши підготовку до свого першого ядерного випробування з 2017 року.

Суботній запуск ракети дальнього радіусу дії був здійснений з району Сунан поблизу Пхеньяна, повідомили південнокорейські військові. У Сунані розташований міжнародний аеропорт Пхеньяна, де Північна Корея провела більшість своїх останніх випробувань МБР.

Програми Північної Кореї з розробки балістичних ракет і ядерної зброї заборонені резолюціями Ради Безпеки ООН, але Пхеньян заявляє, що розробка зброї необхідна для протидії "ворожій політиці" Вашингтона і його союзників.

На середу заплановані спільні ядерні навчання під назвою "Настільні навчання Комітету зі стратегії стримування", в яких візьмуть участь високопоставлені представники оборонної політики з обох сторін, повідомило міністерство оборони у Сеулі.

Обидві країни також планують провести низку розширених польових навчань, в тому числі з бойовою стрільбою, протягом наступних тижнів і місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: