Міністр оборони України розповів, чого чекає від ЄС для перемоги

Четвер, 2 лютого 2023, 14:24

Україні потрібна далекобійна зброя і важка техніка, щоби перехопити стратегічну ініціативу у війні з Росією.

Про це заявив міністр оборон Олексій Резніков під час спільного засідання Єврокомісії та уряду України у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Щоби перемагати, нам потрібно перехопити стратегічну ініціативу. Потрібно, щоби трагедія в Дніпрі, де російська ракета вбила 46 людей, включаючи 6 дітей, не повторилася. Нам потрібні Patriot", - сказав Резніков, звертаючись до представників ЄС.

"Ми маємо отримати зброю далекого ураження. Україна готова надати будь-які гарантії того, що ця зброя не буде використана для ударів по російській території. Танки особливо важливі для контрнаступу. Артилерія також дуже важлива як для оборони, так і для наступу", - додав міністр.

Нагадаємо, Резніков цього тижня був у Франції і заявив, що Україна зможе отримати два радари протиповітряної оборони GM-200, відповідний меморандум вже підписали з компанією Thales.

Франція також забезпечить підготовку понад 6500 українських військових, з них 2000 отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.