ЄС хоче допомогти Україні масово оснастити лікарні й школи сонячними панелями

Четвер, 2 лютого 2023, 16:39

Єврокомісія ініціює проєкт масового оснащення будівель в Україні сонячними панелями, що одночасно і підвищить енергетичну безпеку через децентралізацію енергозабезпечення, і допоможе перейти на "зелені" технології. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це у своїй промові у Києві заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона зазначила, що партнери у своїй допомозі думають не лише про короткострокову допомогу, а й більш тривалу перспективу, і тут ЄС може допомогти Україні перейти до ширшого застосування відновлюваних джерел енергії. 

Урсула фон дер Ляєн зауважила, що це питання не лише турботи про довкілля, а й енергетичної безпеки, тому що це означає меншу залежність та більшу децентралізацію. 

"Тож зараз ми працюємо над тим, щоби передбачити суттєві кошти на придбання сонячних панелей, які би встановлювалися по всій території України. Ідея полягає у тому, щоб заживити ними будівлі громадського призначення, щоби лікарні, пожежні частини та школи мали стабільне енергоживлення", - зазначила вона. 

Президентка Єврокомісії також оголосила, що Україна отримає від країн ЄС ще 2400 генераторів, на додачу до 3000 переданих раніше, та нагадала про прибуття перших подарованих LED-ламп. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.