Розвідка Нідерландів попередила про можливі диверсії РФ у Північному морі

Понеділок, 20 лютого 2023, 14:30

Росія намагається скласти карту енергопостачання Нідерландів, щоб знати, де вона може влаштувати диверсію.

Про це заявив директор військової розвідки Нідерландів MIVD Ян Свілленс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Кілька місяців тому російський корабель у Північному морі намагався зібрати дані про вітрові електростанції. "Це було вчасно виявлено і з цим вчасно впоралися", - сказав Свілленс. Корабель був перенаправлений.

"Це дає зрозуміти, що загроза для Нідерландів є вищою, ніж здається на перший погляд", – зазначив він. На додаток до вітрових електростанцій, Росія також була б зацікавлена в картографуванні інтернет-кабелів і газопроводів.

За даними спецслужб Нідерландів, відбуваються "підготовчі дії до заворушень і саботажу". Служби вже деякий час попереджають, що можливий також таємний напад на інші об'єкти життєзабезпечення, наприклад, на об'єкти постачання питної води.

Цими вихідними з країни знову вислали російських дипломатів. Нідерланди пішли на цей крок через те, що Росія не припиняє призначати співробітників спецслужб дипломатами.

Раніше вважалося, що десять співробітників російського посольства повинні були виїхати. Зараз Свілленс каже, що йдеться про сімнадцятьох осіб. "Ми також більше не приймаємо нових людей, про яких ми вже знаємо, що вони є співробітниками розвідки" – сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: