Глава МЗС Латвії: промова Путіна свідчить, що він хоче продовжувати війну

Вівторок, 21 лютого 2023, 13:33

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс висловив жаль з приводу рішення Росії призупинити участь у Договорі про стратегічні та наступальні озброєння та зауважив, що заяви президента РФ свідчать про його наміри продовжувати війну.

Як повідомляє "Європейська правда", свій коментар він опублікував у Twitter невдовзі після виступу Владіміра Путіна перед Федеральними зборами. 

"Прикро, що Росія призупиняє участь у Договорі про стратегічні та наступальні озброєння із США. Промова Путіна і його дії демонструють, що Росія хоче цієї війни і буде її продовжувати. Нашою відповіддю має бути ще більша підтримка для України та більший тиск на Росію і Білорусь", - зазначив Рінкевичс.

Як відомо, вдень 21 лютого президент РФ виступив з посланням до Федеральних зборів, у якому, серед іншого, заявив про призупинення участі Росії у договорі New START із США.

Також він перекладав провину за війну на Захід і дорікав, що росіян "хочуть змусити страждати", говорив про наміри відновити ядерні випробування "якщо США проведуть їх першими". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: