Румунія зупиняє діяльність Російського центру культури і науки в Бухаресті

Вівторок, 21 лютого 2023, 15:55

МЗС Румунії викликало посла РФ, щоб повідомити йому про рішення зупинити діяльність Російського центру культури та науки у Бухаресті.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал Digi24.

"На вимогу міністра закордонних справ Богдана Ауреску посол Російської Федерації в Бухаресті був викликаний у вівторок, 21 лютого 2023 року, до штаб-квартири МЗС, щоб бути повідомленим про рішення румунської влади призупинити діяльність Російського центру культури та науки в Румунії", - заявили в МЗС Румунії.

Російському послу нагадали про неодноразові ситуації, коли Центр свідомо вдавався до дій, спрямованих на викривлене представлення дійсності та історичної правди на рівні румунської громадської думки.

"Ці промахи посилилися і набули нових акцентів, особливої гостроти останнім часом, після того, як Російська Федерація розпочала агресивну війну проти України. Своїми діями Центр непоправно відійшов від своїх природних цілей зміцнення культурних зв'язків і, на жаль, перетворився на інструмент пропаганди, дезінформації та виправдання воєнних злочинів Російської Федерації в Україні", - заявили в МЗС Румунії.

Представник відомства передав російському послу рішуче несхвалення румунської сторони постійним спробам російської сторони здійснювати гібридні атаки та дезінформацію шляхом перекручування та навмисного маніпулювання реальністю.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Румунії Богдан Ауреску заявив, що запропонує ЄС запровадити проти Росії окремий режим санкцій за спроби дестабілізувати ситуацію в Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: