В уряді Німеччини розповіли, як їх застали перші звістки про повномасштабну війну

Середа, 22 лютого 2023, 11:04

Окремі члени уряду Німеччини отримали інформацію про намір Росії почати вторгнення ще увечері 23 лютого; міністерка закордонних справ дізналася про перші ракетні удари майже одразу після них. 

Як повідомляє Spiegel, про це вони розповіли у коментарях для матеріалу до річниці початку повномасштабної війни, пише "Європейська правда".

Міністр економіки і захисту клімату Роберт Габек розповів, що ще увечері 23 лютого дізнався від американської сторони про те, що велика війна ось-ось розпочнеться. 

"Мені передали документ, де йшлося, що все почнеться цієї ночі - запаси крові наготові, пускові установки заряджають ракетами, бронетехніка промаркована, війська явно рухаються до кордону. Вже було ясно: війна ось-ось розпочнеться і стане гіркою реальністю", - розповів Габек.

Міністерка закордонних справ Анналена Бербок поділилася, що досі чітко пам’ятає ранок 24 лютого. "Якусь мить я вагалася, чи насправді мобільний телефон завібрував. О 4:51 ранку у Києві повідомили про перші ракети. О 4:59 мій керівник офісу був вже "на телефоні", - розповіла вона.

Бербок додала, що можливість війни була дуже очевидною, але "коли це таки стається, це все одно перебиває подих".

Нагадаємо, початок повномасштабної війни застав у Києві керівника німецької розвідки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: