Парламент Естонії ухвалив заяву на підтримку України

Середа, 22 лютого 2023, 16:33

У середу, 22 лютого, Рійгікогу (парламент Естонії)  ухвалив подану 94 депутатами заяву на підтримку народу України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє портал ERR.

За ухвалення заяви проголосували 85 депутатів парламенту.

У заяві, крім підтримки України, реалізації мирного плану президента Володимира Зеленського та відправки під суд російських військових злочинців, закликають також не допускати російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор.

"Рійгікогу засуджує спроби дозволити спортсменам, які представляють режими Росії та Білорусі, брати участь у міжнародних змаганнях та Олімпійських іграх, порушуючи принципи Олімпійської хартії. Ані Міжнародний олімпійський комітет, ані жодна інша особа не може зберігати нейтралітет щодо розв'язаної російським терористичним режимом війни та скоєних ним злочинів геноциду; прикривати вищезгадані злочини олімпійським прапором - аморально та недозволено", - вказано в заяві.

Від початку минулого року Рійгікогу виступив із п'ятьма заявами та одним зверненням на підтримку України та із засудженням діяльності Росії. 18 січня парламент ухвалив подану 28 членами Рійгікогу заяву на підтримку територіальної цілісності України; 23 лютого - подану 86 членами Рійгікогу заяву щодо агресії Росії проти України; 14 березня - подане 28 членами Рійгікогу звернення до парламентів держав-членів Європейського союзу та НАТО та інших держав із закликом підтримати запровадження додаткових санкцій і офіційну заяву України щодо набуття статусу держави-кандидата Європейського союзу; 21 квітня - подану 84 членами Рійгікогу заяву на підтримку України; 21 квітня - заяву на підтримку України, яку подали 84 членів Рійгікогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: