Уряд Франції закликає місцеву владу обмежити споживання води через екстремальну посуху

Понеділок, 27 лютого 2023, 22:34

Міністр з питань екологічного переходу Франції Кристоф Бешу під час зустрічі з префектами ключових департаментів у понеділок закликав їх вжити негайні заходи на тлі однієї з найбільших за останній час посух.

Про це, як пише "Європейська правда", Бешю розповів в етері каналу BFMTV.

"Вологість ґрунту в усіх департаментах нижча за норму, коли ми дивимося на вологість ґрунту. У нас є три регіони: Окситанія, Південь і Овернь-Рона-Альпи, – де вологість ґрунту можна порівняти з показниками кінця травня", – наголосив він.

Міністр додав, що "не вживати обмежувальних заходів сьогодні було б безвідповідально".

"Я попросив префектів не втрачати пильність і, департамент за департаментом, вжити необхідних заходів", – продовжив Бешю, пояснивши, що вони повинні видати розпорядження про обмеження "вже зараз".

За прогнозами французького метеорологічного агентства, лютий 2023 року завершиться з дефіцитом опадів понад 50% та стане найпосушливішим для Франції за всю історію спостережень з 1959 року. Минулий 2022 рік став для Франції найтеплішим за понад 120 років - з початку минулого сторіччя, та одним з найпосушливіших.

На цьому тлі в уряді Франції вже закликають співгромадян економно використовувати воду, оскільки зима видалася дуже посушливою і літо може бути складним. 

Читайте також: Звикаємо до нового клімату: як спека та повені змінюють звичну нам Європу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: