Виставлений у Таллінні підбитий російський танк хочуть відправити у тур низкою міст

Вівторок, 28 лютого 2023, 12:51

Виставлений у Таллінні російський T-72, підбитий силами оборони України, пропонують тимчасово виставити ще у семи естонських містах, якщо погодиться місцева влада.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда".

Міністерство оборони Естонії пропонує, щоби перед розміщенням у військовому музеї Віімсі танк побував у Раквере, Йихві, Нарві, Тарту, Віру, Віл’янді та Пярну.

Міністр оборони Ханно Певкур надіслав листи місцевим меріям з такою пропозицією, зазначивши, що логістику та охорону експоната відомство бере на себе. 

Чи погодяться міста - поки невідомо. Так, з Раквере вже надходили сигнали, що місцева влада ставиться до ідеї без ентузіазму та вбачає у цьому передвиборчий піар міністра; є питання і щодо найбільш російськомовного міста Естонії Нарви, де спроби демонтувати радянський танк-пам’ятник викликали чималий спротив, хоча врешті це і зробили. 

На Площі Свободи у Таллінні танк залишатиметься до 2 березня.

Нагадаємо, підбиті в Україні російські танки виставили у чотирьох європейських столицях - балтійських держав та Берліні. Танк з Берліна далі повезуть у Нідерланди

У Берліні та Вільнюсі були епізоди, коли до танків приносили квіти люди, які вочевидь виправдовують Росію або виступають проти допомоги Україні зброєю, тому що вони "проти війни". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: