Німеччина хоче викупити у Катару 15 установок Gepard для передачі Україні – ЗМІ

П'ятниця, 3 лютого 2023, 09:31

Німецький уряд хоче викупити у Катару 15 зенітних установок Gepard і боєприпаси до них для подальшої передачі Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Süddeutsche Zeitung з посиланням на джерела.

Установки Gepard, як зазначається, виявилися особливо успішними у боротьбі з повітряними нальотами, але, за інформацією газети, в Україні залишилося лише близько 30 тисяч снарядів до них, і тому Gepard майже не використовується в наземних боях, а в основному для боротьби з безпілотниками. Зазвичай з нього стріляють лише в економному режимі.

Відразу після закінчення фіналу Чемпіонату світу з футболу німецькі чиновники з'явилися в МЗС Катару з проханням обговорити продаж 15 установок Gepard і боєприпасів до них, які були доставлені в країну Перської затоки для захисту стадіонів.

З того часу робилися спроби вести справи з Катаром, насамперед щоб отримати більше боєприпасів. Новий міністр оборони Борис Пісторіус підтримує викуп 15 установок Gepard та боєприпасів до них. "Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні. Якби ми могли отримати більше від наших партнерів, це, безумовно, допомогло б українцям", - сказав він.

На початку січня, також з посиланням на ЗМІ повідомлялося, що німецький уряд хоче, щоб Україна отримала більше зенітних установок Gepard, тому веде переговори з двома державами щодо цього. Які це держави, не уточнювалося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.