У Бундестазі розкритикували ультраправого депутата за участь у шоу пропагандиста Соловйова

П'ятниця, 3 лютого 2023, 15:19

Віцепрезидент Бундестагу Вольфганг Кубіцкі виступив з різкою критикою депутата Бундестагу від "Альтернативи для Німеччини" (AfD) Штеффена Котре, який взяв участь у програмі одного з головних пропагандистів РФ Владіміра Соловйова.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RTL.

Кубіцкі підкреслив, що не може оцінювати поведінку Котре як віцепрезидент Бундестагу, а лише як політик. "Коли депутат від AfD шукає публічної солідарності з людиною, чия програма тижнями ставить під сумнів право на існування і легітимність німецької держави, принаймні це говорить саме за себе", - заявив політик Вільної демократичної партії, яка входить до коаліції.

Соловйов регулярно поширює брехню на своєму шоу. У його програмі також обговорювався "превентивний ядерний удар" по Заходу. Котре заявив на шоу, що німецькі ЗМІ зроблять все можливе, щоб налаштувати німецьке суспільство проти Росії.

Відповідаючи на запитання, чи повинна Рада старійшин Бундестагу зайнятися цим питанням, Кубіцкі сказав: "Не існує жодних санкцій Бундестагу за позапарламентську поведінку. Бундестаг не є "господарем" членів парламенту і не здійснює жодного "нагляду" в цьому відношенні".

Говорячи про загальну позицію AfD щодо Росії, Кубіцкі додав: "Я не маю жодних очікувань чи сподівань від партійного керівництва AfD з цього питання, тому що така поведінка в основному влаштовує цю партію, яка є патріотичною лише своїм дешевим фасадом".

Лідер партії AfD Тіно Хрупалла заявив у п'ятницю, що Штеффен Котре "висловив свою особисту думку" на шоу: "Я думаю, що наша позиція правильна і на російському телебаченні, це інша позиція, яка є в Німеччині".

У четвер Котре приєднався до програми Соловйова за допомогою відеозв'язку і представив свій погляд на речі.

У своєму відеозверненні Котре заявив, що "приголомшений" німецькими поставками зброї в Україну і порівняв ситуацію з Другою світовою війною, коли німецька зброя також використовувалася проти росіян.

Після того, як кілька німецьких ЗМІ звернули увагу на участь депутата Бундестагу в шоу Соловйова, Котре виправдався у п'ятницю в Twitter. Він заявив, що в основному дає інтерв'ю всім. "Я кажу: незважаючи на війну, дипломатія і розмови один з одним - використовуйте всі канали", - заявив Котре.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.