Прем'єр Греції зателефонував Ердогану вперше за понад пів року через руйнівний землетрус

Понеділок, 6 лютого 2023, 18:36

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс у понеділок провів телефонну розмову з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом у зв’язку з руйнівними землетрусами, які забрали життя понад півтори тисячі людей.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомила пресслужба грецького прем’єра.

Зазначається, що Міцотакіс висловив співчуття через руйнівний землетрус у Туреччині й передав Ердогану підтримку та співчуття від грецького уряду й народу у зв'язку з загибеллю людей.

"Прем'єр-міністр підтвердив готовність Греції негайно надати Туреччині всіляку допомогу - на додаток до групи, яка вже виїхала в регіон – у ліквідації наслідків руйнівного землетрусу", – зазначається в повідомленні.

У турецькому порту біля кордону із Сирією – масштабна пожежа після землетрусу

Це перша телефонна розмова Міцотакіса й Ердогана з травня 2022 року, коли турецький президент заявив, що грецький прем’єр "не існує для нього".

Туреччина та Греція, обидва союзники по НАТО, сперечаються з багатьох питань, таких як морські кордони, розміри їх континентального шельфу, повітряний простір та етнічно розділений Кіпр.

Нагадаємо, рано-вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування.

У Туреччині на цей час відомо вже про півтори тисячі загиблих, рятувальники продовжують розбирати завали.

Країни Європи надсилають до Туреччини понад 10 рятувальних команд, допомогу запропонувала також Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: