Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Туреччині

Вівторок, 7 лютого 2023, 11:41

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Туреччині після руйнівних землетрусів 6 лютого.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Своїм указом відповідно до статті 10 Закону України "Про гуманітарну допомогу" президент постановив надати гуманітарну допомогу Туреччині, а кабінету міністрів забезпечити цей процес.

Напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна може відправити в Туреччину декілька десятків рятувальників, які допоможуть розбирати завали після землетрусу, не нашкодивши можливості рятувальних служб в Україні. Кулеба уточнив, що в МЗС консультувалися щодо цього із Міністерством внутрішніх справ. 

Станом на 7 лютого кількість загиблих унаслідок руйнівних землетрусів у Туреччині та Сирії у вівторок перевищила 5 тисяч осіб.

Посольство України в Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після землетрусу.

Рано-вранці 6 лютого південний схід Туреччини сколихнули кілька потужних землетрусів, магнітуда основного складала 7,7. В обідню пору поштовхи повторилися, спричинивши нові руйнування. Землетруси завдали серйозних руйнувань і Сирії.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.