На Мюнхенській зустрічі віцепрезидентка США планує викласти наступні кроки допомоги Україні

Вівторок, 7 лютого 2023, 13:26

Віцепрезидентка США Камала Гарріс обговорить майбутню підтримку України з боку Вашингтона під час поїздки на Мюнхенську безпекову конференцію наступного тижня.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Представник Білого дому сказав, що Гарріс виступить там з промовою, щоб відзначити мужність українського народу, підтвердити міжнародну підтримку країни, засудити дії Росії, підтвердити зобов’язання Вашингтона щодо взаємної оборони в рамках НАТО та "окреслити шлях вперед" щодо України.

"Вона дасть зрозуміти, що ця боротьба є частиною чогось більшого - захисту міжнародних правил і норм, а також свободи", - сказав він.

Гарріс також зустрінеться з іноземними лідерами та продовжить нашу інтенсивну дипломатичну взаємодію з союзниками та партнерами щодо війни в Україні, а також щодо інших регіональних і глобальних питань.

Гарріс на минулорічній конференції зустрічалася з президентом України Володимиром Зеленським, яка відбулася за кілька днів до вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що нинішня Мюнхенська конференція з безпеки матиме важливе значення, адже там вирішуватимуться питання безпеки України, Європи й світу загалом.

Нагадаємо, Польща виступає за те, щоб західні лідери на Мюнхенській конференції з безпеки не просто обговорили можливість передачі винищувачів Україні, а прийняли рішення з цього питання.

Читайте також: Допомога найвищого рівня: на які військові літаки може розраховувати Україна

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: