Росія погрожує США висланням дипломатів через "втручання у внутрішні справи"

Вівторок, 7 лютого 2023, 21:30

Міністерство закордонних справ Росії у вівторок передало посольству США в Москві ноту з вимогою "припинити втручання у внутрішні справи", в якій погрожує вислати американських дипломатів, підозрюваних у "підривній діяльності".

Про це, як пише "Європейська правда", повідомили з посиланням на джерело російські агенції ТАСС і "РИА Новости".

У ноті стверджується, що "американська дипмісія продовжує зловмисну активність в інформаційному просторі, дозволяючи собі неналежні висловлювання щодо керівництва країни перебування, а також поширюючи фейки про збройні сили Російської Федерації, що належить до кримінально караних діянь".

За словами джерела росЗМІ, американських дипломатів "застерегли від спроб вести підривну роботу, рекрутуючи "агентів впливу" з метою сіяти ворожнечу і розбрат у російському суспільстві, підбурювати до антидержавних виступів", а "причетні до цього співробітники будуть висилатися, незважаючи на займані посади".

Крім того, запевняє співрозмовник у російському МЗС, РФ "не має наміру миритися з оскаженілою антиросійською пропагандою, тиражованою інформаційними ресурсами посольства США, і має намір використовувати для її нейтралізації всі доступні засоби".

Нагадаємо, наприкінці січня до Москви прибула новий посол Сполучених Штатів у Росії Лінн Трейсі.

Її прибуття відбулось на тлі високої напруги між Росією та Сполученими Штатами, яка нещодавно загострилась через рішення президента Джо Байдена про постачання танків Abrams Україні.

Останніми роками персонал посольства в Москві був значно скорочений, що ускладнило прийом віз та інші консульські послуги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: