У Німеччині пропонують записувати розмови Шольца і Путіна, досі цього не робили

Середа, 1 березня 2023, 12:48

У Німеччині пропонують розпочати записувати телефонні розмови канцлера Олафа Шольца та російського президента Владіміра Путіна, адже раніше такої практики не було.

Про це заявив голова Федерального архіву Німеччини Міхаель Хольманн в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung.

Хольманн пояснив, що історично важливі телефонні розмови між Шольцом та Путіним, як правило, лише фіксуються в тезах, але не записуються.

"Досі існував запис у файлі, але не було жодного зобов'язання записувати телефонні розмови. Федеральні міністерства повинні були б це змінити у своїх спільних правилах", - сказав Хольманн.

Водночас представник уряду на запитання, чи розглядається можливість всебічного документування переговорів, так, як це робиться, наприклад, в США, сказав: "Таких планів немає".

За словами речника, у канцелярії вся інформація, яка має відношення до обробки адміністративного процесу, "реєструється і подається у відповідній формі відповідно до реєстраційних інструкцій з обробки та адміністрування документів у федеральних міністерствах".

Напередодні прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що лідери Франції та Німеччини не ініціювали контактів з Владіміром Путіним уже тривалий час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: