Глава МЗС Німеччини хоче протистояти російській пропаганді на зустрічі G20

Середа, 1 березня 2023, 15:41

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок не хоче залишати без відповіді пропаганду свого російського колеги Сергєя Лаврова на зустрічі міністрів закордонних справ групи провідних економік G20 в Індії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє ntv.

Бербок "не залишить сцену Росії і, в разі необхідності, буде рішуче протидіяти російській пропаганді, як це було в минулому",  заявив речник Федерального міністерства закордонних справ перед від'їздом міністра на зустріч G20.

Як країна, що головує в G20, Індія, як і її попередниця Індонезія, дуже прагматично ставиться до присутності російських представників, сказав речник.

Тому з Росією заплановані суто робочі сесії і ніякої святкової супровідної програми.

Індія завжди утримувалася від голосування за резолюції про війну в ООН.

Як повідомлялося, делегація ЄС не підтримає заяву на зустрічі міністрів закордонних справ "Групи двадцяти" в Індії, якщо вона не міститиме засудження війни Росії проти України.

Основні зустрічі G20 відбудуться в четвер після вітальної вечері в середу.

До G20 входять заможні країни G7, а також Росія, Китай, Індія, Бразилія, Австралія та Саудівська Аравія, серед інших країн.

Зустріч міністрів закордонних справ відбувається через кілька днів після зустрічі міністрів фінансів країн G20 у Бенгалуру, на якій не змогли досягти консенсусу щодо спільної заяви.

Причиною стало небажання Росії і Китаю погоджуватись на прийнятні для інших формулювання щодо війни РФ проти України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: