Кількість загиблих від повеней у постраждалому від землетрусів регіоні Туреччини зросла до 14

Четвер, 16 березня 2023, 08:06

Щонайменше 14 людей загинули і п'ятеро зникли безвісти після повеней внаслідок сильних злив у двох південно-східних провінціях Туреччини, які раніше постраждали від руйнівних землетрусів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Daily Sabah.

Дві південно-східні провінції Туреччини, які 6 лютого постраждали від сильних землетрусів, тепер потерпають від повені, спричиненої сильними зливами. 

Двоє громадян загинули в місті Тут на південному сході провінції Адияман – вода знесла контейнерний будинок, в якому жила група людей, що пережили землетрус, повідомив губернатор Нуман Хатіпоглу. У сусідній провінції Шанлиурфа внаслідок повені загинуло ще четверо людей, повідомив губернатор Саліх Айхан.

Пізніше протягом дня кількість загиблих у Шанлиурфі зросла до 11 осіб.

Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу, оглядаючи райони, що постраждали від повені в Адиямані, сказав: "Четверо громадян потрапили у паводкові води, один з них - 1,5-річна дитина. На жаль, одна людина померла".

Повінь також спричинила перебої в русі транспорту на центральному бульварі Ататюрка та інших вулицях і проспектах в Адиямані.

Підтоплені відділення інтенсивної терапії в Навчально-дослідницькій лікарні Шанлиурфа Ейюбіє, а пацієнтів, за повідомленнями, перевели в іншу лікарню. Крім того, щонайменше шестеро людей заблоковані біля перехрестя Abide Köprülü в Шанлиурфі. Двох людей, ймовірно, пожежників, витягли з води біля перехрестя і доставили в лікарню машиною швидкої допомоги.

Державна метеорологічна служба Туреччини (TSMS) у прогнозі погоди на 14-20 березня оголосила помаранчевий рівень небезпеки для південно-східного регіону через сильні опади. Серед провінцій, для яких оголосили "помаранчеве" попередження - Адияман, Діярбакир, Елязиг, Малатья, Кахраманмараш, Мардін, Сівас, Шанлиурфа і Кіліс.

Також сильний вітер та ожеледь у Шанлиурфі та Адиямані спричинили незначні перебої в авіасполученні. За інформацією агентства Anadolu, рейс AnadoluJet з Анкари до Адиямана не зміг приземлитися в аеропорту Адиямана через сильний вітер, і літак, покружлявши деякий час у повітрі, повернувся в аеропорт Анкари Есенбога. Аналогічно пасажирський літак AnadoluJet Анкара-Шанлиурфа приземлився в Газіантепі, а літак Turkish Airlines, що прямував за маршрутом Стамбул-Шанлиурфа, – в аеропорту Діярбакир.

Міністр внутрішніх справ Сулейман Сойлу закликав громадян триматися подалі від районів, де вода може вийти з берегів, та дослухатись до попереджень місцевої влади.

Нагадаємо, внаслідок сильних землетрусів 6 лютого, які сколихнули південний схід Туреччини та північ Сирії, загинули понад 52 тисячі людей, сотні тисяч залишилися без житла.

Турецька влада анонсувала масштабне розслідування і почала масові арешти забудовників та підрядників, чиї будівлі не витримали поштовхів і цілковито зруйнувалися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: