Фінляндія передає Україні сонячну електростанцію та іншу допомогу у сфері енергетики

Четвер, 16 березня 2023, 10:29

Фінляндія передає Україні сонячну електростанція з "розумною" системою забезпечення резервного живлення.

Про це 15 березня повідомило Міністерство внутрішніх справ Фінляндії, пише "Європейська правда".

У рамках нового пакету допомоги від Фінляндії в енергетичній сфері Україна отримає сонячну електростанцію. Вона оснащена "розумною" системою резервного живлення, яка допоможе забезпечувати роботу критично важливого обладнання у разі відключень електроенергії.

Україна попросила Фінляндію передати чотири поїзди, які раніше їздили в Росію

Пожертву зробила фінська енергетична компанія PlayGreen, допомогу передають через Механізм цивільного захисту ЄС. Електростанція має прибути в Україну наступного тижня. 

В останні кілька тижнів з Фінляндії в Україну також вирушили 77 трансформаторів, великогабаритне резервне енергетичне обладнання та мобільні тепло- та парогенератори.

"Фінляндія суттєво допомогла Україні у забезпеченні виробництва енергії в розпал війни. Хочу подякувати фінським операторам за те, що бажання допомогти залишилося високим. В Україні все ще існує постійна потреба в цивільній матеріальній допомозі… Фінляндія надаватиме Україні допомогу доти, доки це буде необхідно", – заявила міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен. 

Фінляндія є однією з країн, яка надала Україні найбільше матеріальної допомоги в енергетичному секторі. За даними ERCC (Координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації ЄС), всього Фінляндія запропонувала понад 600 трансформаторів і понад 100 генераторів.

У березні Фінляндія оголосила, що надасть Україні додаткові 29 мільйонів євро гуманітарної допомоги та підтримки співпраці з метою розвитку.



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: